Počela druga faza izgradnje vodovodnog sistema "Podbriježje" u Zenici

15.06.2021. 12:33 / Izvor: Akta.ba
Počela druga faza izgradnje vodovodnog sistema 'Podbriježje' u Zenici

Javno preduzeće "ViK" d.o.o. Zenica nastavlja radove na izgradnji vodovodnog sistema "Podbriježje".

Javno preduzeće "ViK" d.o.o. Zenica nastavlja radove na izgradnji vodovodnog sistema "Podbriježje".

Vodovodni sistem "Podbriježje" obuhvata izgradnju dva nova rezervoara i jedne pumpne stanice, zatim rekonstrukciju postojeće pumpne stanice u Trokućama i izgradnju ukupno 3.000 metara potisnih i distributivnih cjevovoda različitih profila.

"U prvoj fazi projekta koja je realizirana prošle godine je izvršeno polaganje 320 metara vodovodne linije od nodularnog liva DN 100 u ulici Marka Rajića, kao i 200 metara vodovodne linije u naselju Kondžila, kako bi ti radovi bili okončani prije asfaltiranja navedenih ulica", saopćeno je.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 360.000 KM bez PDV-a, a finansira se iz vlastitih sredstava JP ViK d.o.o. Zenica. Projektovanje, kao i sve građevinske i monterske radove preduzeće izvodi vlastitim resursima.

Izgradnjom vodovodnog sistema "Podbriježje" će biti kvalitetno i dugoročno riješeno pitanje snabdijevanja pitkom vodom oko 100 domaćinstava koja trenutno koriste vodu iz lokalnog vodovoda, te se već godinama u sušnim periodima suočavaju sa redukcijama vode. Osim toga, proširenjem distributivne gradske mreže stvaraju se uslovi za daljnji razvoj naselja Podbriježje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije