Vlada RS u Univerzitet u Istočnom Sarajevu ulaže 21 milion KM

24.07.2021. 09:27 / Izvor: SRNA
Vlada RS u Univerzitet u Istočnom Sarajevu ulaže 21 milion KM

Ćosić je najavio da bi u narednih 15 dana trebalo da bude raspisan tender za rekonstrukciju objekta u kojem će biti smješten Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojene su informacije o stanju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i o stanju u ustanovama studentskog standarda na području grada za 2020/2021. godinu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je nadu da će na jesen početi izgradnja studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu, čiji će kapacitet biti 250 kreveta.

On je napomenuo da je opština Istočno Novo Sarajevo uradila glavni projekat, a Vlada donijela odluku o obezbjeđivanju sredstava.

"Sljedeće sedmice nas očekuje raspisivanje javnog poziva za izgradnju objekta Fakulteta fizičog vaspitanja i sporta na Palama u vrijednosti 4,5 miliona KM, koji će u značajnoj mjeri obezbijediti bolje uslove za smještaj Fakulteta i prostorije za vježbe studenata", izjavio je Ćosić novinarima.

Ćosić je najavio da bi u narednih 15 dana trebalo da bude raspisan tender za rekonstrukciju objekta u kojem će biti smješten Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu i rješevanje pitanja smještaja Muzičke akademije sa koncertnom dvoranom.

"Time dolazimo do investicija od gotovo 21 milion KM, koliko Vlada Republike Srpske ulaže u Univerzitet u Istočnom Sarajevu", istakao je Ćosić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije