Višković: Aerodom u Trebinju strateški projekat za Republiku Srpsku

Investicije / URBANIZAM

Višković: Aerodom u Trebinju strateški projekat za Republiku Srpsku

Vlada RS-a je na posljednoj sjednici donijela odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na PD "Aerodrom Trebinje".

26.09.2021. 08:31 / Izvor: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo trenutnim pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinju, ističući da je riječ o strateškom projektu za Republiku Srpsku.

Tokom razgovora sa predstavnicima više institucija i javnih preduzeća o pripremama za izgradnju budućeg aerodroma, Višković je istakao da od svih nadležnih očekuje maksimalno angažovanje kako bi se pripreme za izgradnju odvijale u skladu sa planiranom dinamikom.

Na sastanku su razmotrene aktivnosti na identifikovanju i pripremi neophodnih infrastrukturnih zahvata u okviru tekuće izrade nacrta zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Prema informacijama, koje su predstavnici resornih institucija iznijeli na sastanku, očekuje se da će finalni tekst nacrta zoning plana biti završen tokom oktobra, s tim da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti izrađena u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega bi se moglo pristupiti izvođenju radova na terenu.

Vlada Republike Srpske je na posljednoj sjednici donijela odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na privredno društvo "Aerodrom Trebinje".

Sastanku su prisustvovali predstavnici privrednog društva "Aerodrom Trebinje", Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Instituta za građevinarstvo i ekologiju, Geodetske uprave, "Puteva Republike Srpske", kao i više javnih preduzeća i institucija, uključenih u pripremu ovog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije