RS: Finansijska podrška projektima u lokalnim zajednicama

05.11.2021. 09:40 / Izvor: SRNA
RS

Ministarstvo finansija Republike Srpske izdvojit će 2,7 miliona KM za finansiranje i sufinansiranje projekata.

Ministarstvo finansija Republike Srpske finansiraće i sufinansirati projekte vodovodne, kanalizacione i putne infrastrukture, te izgradnju školskih objekata i administrativnih zgrada u lokalnim zajednicama u RS za šta će biti izdvojeno 27,8 miliona KM.

"Odobreni projekti su izgradnja sportske dvorane u naselju Lauš u Banjaluci, asfaltiranje puta prema naselju Klečak u opštini Berkovići i izgradnja vodovodnog sistema na lokaciji Žegulja u toj opštini", saopšteno je jučer iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Planirani su rekonstrukcija mosta u naselju Dobrun u Višegradu, izgradnja zgrade za mlade bračne parove u opštini Gacko, izgradnja i rekonstrukcija putne infrastrukture u opštinama Vukosavlje, Derventa, Istočni Mostar-Nevesinje, Sokolac, Srbac i Foča, te spajanje puta Urije-Rašće Brdo u opštini Kotor Varoš.

Biće realizovani i projekti vodovodne infrastrukture u Kneževu, Sokocu, Palama, Nevesinju, Berkovićima, a planirana su i sredstva za nabavku medicinske opreme u Domu zdravlja Kotor Varoš, za adaptaciju za potrebe predškolske ustanove u opštini Donji Žabar, te sufinansiranje završetka radova na izgradnji Narodnog pozorišta u opštini Istočno Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije