RS: Za projekte u lokalnim zajednicama 28,6 miliona KM

18.11.2021. 15:06 / Izvor: SRNA
Vlada RS

Vlada Republike Srpske danas je usvojila odluku prema kojoj će za investicione projekte u svim opštinama i gradovima u RS biti raspodijeljeno ukupno 28,6 miliona KM.

Vlada Republike Srpske danas je usvojila odluku prema kojoj će za investicione projekte u svim opštinama i gradovima u RS biti raspodijeljeno ukupno 28,6 miliona KM.

Riječ je o odluci o izmjenama i dopunama odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija za finansiranje iz budžeta u 2021. godini, sa raspodjelom sredstava, čime je lista proširena za još tri opštine.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske saopšteno je da su se na javni poziv iz juna prijavili svi gradovi i opštine, te da su projekti sukcesivno razmatrani i odobravani.

"Današnjom odlukom obuhvaćene su i opštine Bileća, Han Pijesak i Petrovac, sa ukupno pet projekata", naveli su iz resornog ministarstva.

Na listi odobrenih projekata, koja će biti objavljena na internet stranici Ministarstva finansija, uvršteni su projekti rekonstrukcije gradskih trotoara u Bileći, sanacija lokalnih puteva u opštini Han Pijesak, izgradnja DMA zone, koja bi trebala da riješi problem količine i kvalitete vode u sekundarnoj mreži vodovodnog sistema Han Pijesak, kao i izgradnja multifunkcionalne sale u opštini Petrovac.

Odlukom o izmjeni odluke, iz sredstava namijenjenih u budžetu RS za javne investicije u 2021. godini ukupno se finansira 120 projekata u ukupnom iznosu od 105.306.714 KM. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije