Priprema se izgradnja Sarajevske obilaznice LOT 3

04.03.2022. 08:29 / Izvor: Akta.ba
sarajevska obilaznica

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavljuje javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina.

Autoceste FBiH objavile su javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina za izgradnju dijela Sarajevske obilaznice LOT 3, dionica Butile – Vlakovo – Mostarsko raskršće na Koridoru 5C.

"Pozivaju se svi vlasnici nekretnina koji se nalaze na području Ilidže - k.o. Vlakovo i k.o. Blažuj radi pokušaja sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva nad određenim nekretninama koje će se eksproprisati u svrhu izgradnje dionice LOT 3 Butile – Vlakovo – Mostarsko raskršće, na Koridoru 5C", navedeno je u oglasu.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na zadnjoj sjednici, dopunila Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dijela Sarajevske obilaznice na dionici LOT 3 Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće.

Ovo je urađeno jer je na trasi Sarajevske obilaznice došlo do izmjene projektnog rješenja, a samim tim i do izmjene i dopune elaborata eksproprijacije za potrebu njene izgradnje iz novembra 2021. godine, kojim su obuhvaćene nove parcele ili dijelovi ranije potrebnih u manjim površinama.

Naročito je važno da nekretnine koje su predmet eksproprijacije nadležni organ svojim aktom precizno odredi, a radi izgradnje objekata.

Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u sredstvima informisanja.

E.S. 
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije