Uskoro izgradnja brze ceste Višegrad – Sarajevo i Bijeljina – Trebinje

15.04.2022. 10:14 / Izvor: Akta.ba
BRZA CESTA

Višković je rekao da Republika Srpska razvija projekat izgradnje dvije brze ceste (Višegrad - Sarajevo i Bijeljina - Trebinje, preko Zvornika), te prve faze autoputa Banjaluka - Mlinište, na dionici od Banjaluke do Mrkonjić Grada.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su jučer sa delegacijom kineske kompanije Power China (Pauer Čajna), koja je izrazila interes za razvoj poslova na području Republike Srpske u oblasti saobraćajne infrastrukture.

"Delegacija najveće kineske grupacije, koja djeluje u 133 zemlje svijeta, izrazila je interes za izgradnju brzih puteva i autoputeva, te projekata iz oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na one iz oblasti solarne energije", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Višković je rekao da Republika Srpska razvija projekat izgradnje dvije brze ceste (Višegrad - Sarajevo i Bijeljina - Trebinje, preko Zvornika), te prve faze autoputa Banjaluka - Mlinište, na dionici od Banjaluke do Mrkonjić Grada.

Predsjednik grupacije Power China Čen Guanfu izrazio je načelni interes kineske kompanije da učestvuje u pripremi i izgradnji planiranih projekata iz oblasti putne infrastrukture na području RS, naglašavajući da su, osim toga, zainteresovani i za razvoj projekata iz oblasti energetike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije