Usvojena odluka o privremenom zatvaranju gradilišta na Jahorini

08.12.2022. 10:07 / Izvor: Akta.ba
jahorina

Skupština opština Pale usvojila je jučer Nacrt budžeta za narednu godinu od oko 19 mil KM i odluku o privremenom zatvaranju i konzerviranju gradilišta na području Jahorine.

Skupština opština Pale usvojila je jučer Nacrt budžeta za narednu godinu od oko 19 mil KM i odluku o privremenom zatvaranju i konzerviranju gradilišta na području Jahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Nacrt budžeta karakteriše razvojna komponenta, koja se odnosi na ulaganja u infrastrukturne projekte, povećanje davanja za sport, pomoć vjerskim objektima, nastavak pomoći za školstvo i mnogo drugih stvari, te da će se za 15 dana ići u usvajanje budžeta.

On je naveo da je na sjednici usvojeno nekoliko odluka u vezi sa lokalitetom Jahorina, a da je jedna od značajnijih ona o privremenom obustavljanju građevinskih radova na planini jer je počela zimska turistička sezona.

"Gradilišta treba da se privremeno zaustave i konzerviraju do proljeća. Potrebno je ukloniti višak materijala i osloboditi saobraćajnice i parking prostore i shodno tome donesena je odluka kojom se nalaže nadležnim inspekcijskim organima da iskontrolišu gradilišta", istakao je Jugović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale Branko Koroman rekao je da se nastavlja sa većim budžetom, što ostavlja mogućnost za rješavanje određenih pitanju u gradu i mjestima koje gravitiraju u lokalnoj zajednici.

Odbornici su jučer dali saglasnost na sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije