Atraktivna turistička destinacija u Tuzli dobila vidikovac

16.12.2022. 12:32 / Izvor: Fena
tuzla

Poslije nekoliko mjeseci intenzivnog rada danas je svečano otvoren novouređeni vidikovac na brdu Kicelj iznad Tuzle, čime je turistička ponuda grada postala bogatija.

Poslije nekoliko mjeseci intenzivnog rada danas je svečano otvoren novouređeni vidikovac na brdu Kicelj iznad Tuzle, čime je turistička ponuda grada postala bogatija. 

"Veoma mi je drago što se nalazimo na atraktivnoj i dragoj lokaciji svih Tuzlanki i Tuzlaka, brdu Kicelj, gdje smo na osnovu velikog interesa odlučili da lokaciju uredimo kako bi postala još jedna od turističkih destinacija koje grad Tuzla posjeduje. Posebno nam je drago što smo ispunili želju našu sugrađana koji su vezani za ovu lokaciju", kazao je v.d. gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić. 

Ta je lokacija uređena kroz projekt Zavoda za urbanizam, implementirana kroz učešće Turističke zajednice Grada Tuzla dok su sredstva za implementaciju obezbijeđena od Turističke zajednice Grada Tuzle, oko 80 posto, a ostalo od Turističke zajednice TK.

Direktorica Turističke zajednice Grada Tuzla Amra Jaganjac ustvrdila je da ta Zajednica sa velikom radošću otvara novouređeni plato vidikovac na lokalitetu Kicelj.

Turistička zajednica Grada Tuzla je finansirala projekt s učešćem od 28.300 KM, dok je ukupna vrijednost projekta 34.300 KM jer je sufinansiranje u iznosu od 6.000 KM obezbijedila Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

S vidikovca Kicelj pruža se prelijep pogled na Tuzlu i sigurno da će biti mjesto odakle će se praviti panoramske fotografije i razne uspomene građanki i građana Tuzle, ali i turista koji budu dolazili u ovaj grad. 

vidikovac

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije