Šteta obišao gradilište

Pogledajte kako napreduju radovi na obnovi pruge od Čengić Vile

23.12.2022. 15:05 / Izvor: Akta.ba
pruga

Rekonstrukcija tramvajske pruge je najznačajniji infrastrukturni projekat u Kantonu Sarajevo, koji se realizuje prvi put nakon 60 godina.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas gradilište na drugoj dionici tramvajske pruge.

Sa izvođačem i nadzorom radova razgovarao je o do sada izvedenim radovima u svim dijelovima dionice od Čengić Vile do Marijin Dvora, kao i o aktivnostima koje se očekuju u narednom periodu.

pruga

"Prva dionica izgradnje pruge od Ilidže do Čengić Vile donijela nam je mnoga iskustva koja će nam koristiti i na ovoj dionici i uveliko olakšati rad. Radovi su počeli prošlog mjeseca, vjerujemo da će biti i izazova, ali spremni smo i nastavljamo graditi kako bismo u konačnici imali javni prevoz kakav zaslužujemo, nakon decenija čekanja", istakao je ministar Šteta.

Na prvom dijelu dionice od Čengić Vile do Malte uklonjene su šine, urađen iskop, a izvode se radovi na drenažnoj odvodnji.

"Do sada je izveden veći dio radova na antikorozivnoj zaštitu stubova kontaktne mreže i zamjeni konzola. Istovremeno, na dijelu od Malte do Marijin Dvora vrši se uklanjanje šina i postojećih ploča", rekao je ministar.

pruga

Rekonstrukcija tramvajske pruge je najznačajniji infrastrukturni projekat u Kantonu Sarajevo, koji se realizuje prvi put nakon 60 godina.

pruga

pruga

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije