PREZENTIRANO RJEŠENJE

Ponuđena nova lokacija za izmještanje prodajnog objekta Penny Plus

23.01.2023. 08:07 / Izvor: Akta.ba

Prezentiran je prijedlog rješenja problema sa izmještanjem objekata firme Penny plus, a koji se trenutno nalaze na trasi izgradnje I transverzale

Na inicijativu Općinskog načelnika dr. Hasan Tanovića i premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića u zgradi Općine Novo Sarajevo održan je sastanak na temu nastavka realizacije projekta izgradnje Prve transverzale.

Na sastanku su prisustvovali premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić sa saradnicima, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima, predstavnici JP “Željeznice FBiH, JP Ceste Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo.

SASTANAK

Ovom prilikom, prezentiran je prijedlog rješenja problema sa izmještanjem objekata firme Penny plus, a koji se trenutno nalaze na trasi izgradnje I transverzale. Predložena je nova lokacija u neposrednoj blizini, u skladu sa važećim Regulacionim planom, a  koja je dijelom u vlasništvu JP Željeznice FBiH.

Pored ovog projekta, na sastanku je prezentiran i idejni projekat izgradnje brze gradske ceste koja se treba spojiti sa I transferzalom, Velešićima i dalje prema Vogošći, a gradila bi se uz željeznički koridor. Izradu idejnog projekta finansira Vlada Federacije BiH.

Načelnik Tanović i premijer Novalić dogovorili su da će se nastaviti intenzivnija saradnja sa svim ključnim subjektima u realizaciji pomenutih projekata kako bi se prevazišli potencijalni problemi i na vrijeme reagovalo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije