Asfaltiranje pješačkih staza

Rekonstrukcija zeničke ulice Ivana Gundulića u završnoj fazi

24.03.2023. 15:06 / Izvor: Akta.ba
rekonstrukcija ulica

Grad Zenica je za realizaciju projekta rekonstrukcije ulice Ivana Gundulića izdvojio sredstva u iznosu od 376.158,30 KM sa PDV-om.

Radovi na rekonstrukciji ulice Ivana Gundulića ušli su u završnu fazu.

Tokom četvrtka izvršeno je asfaltiranje pješačkih staza, a danas (petak) će biti asfaltirana saobraćajnica na dijelu ulice Ivana Gundulića od Trening centra Nogometnog saveza do spoja sa ulicom Bijeli put.

Za subotu je planirano asfaltiranje saobraćajnice na dijelu ulice Ivana Gundulića od spoja sa ulicom Bijeli put do spoja sa ulicom Smetovski put (upravna zgrada Gradskog groblja).

Grad Zenica je za realizaciju projekta rekonstrukcije ulice Ivana Gundulića izdvojio sredstva u iznosu od 376.158,30 KM sa PDV-om.

Prethodno je u ovoj ulici riješen problem oborinske kanalizacije i rekonstrukcije stare vodovodne linije.

Radovi na izgradnji oborinske kanalizacije i rekonstrukcije stare vodovodne linije izvedeni su u skladu sa ugovorom zaključenim između Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Zenica i društva „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica, a njihova vrijednost iznosi 61.992,65 KM sa PDV-om.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije