Izdvojeno više od 500.000 KM

Brojni projekti uređenja gradskog središta u Bihaću

27.03.2023. 08:27 / Izvor: Fena
BIHAĆ

Grad Bihać u posljednjih nekoliko mjeseci izdvojio je više od 500.000 KM za uređenje gradskog središta.

Grad Bihać u posljednjih nekoliko mjeseci izdvojio je više od 500.000 KM za uređenje gradskog središta. Jedna od lokacija koje se uređuju je i Gradska Otoka, a realizacija ovog izuzetno značajnog projekta već je u poodmakloj fazi.

"Uređenje Gradske otoke, osim što je dio za nas kapitalnog projekta "Smaragdni put", neizmjerno je važan za izgled i ponudu u središtu grada. Gradnju dječijeg igrališta, amfiteatra, odmorišnih zona na Uni, pratit će sadnja cvijeća i drveća. Mislim da možemo slobodno reći da dobijamo još jedan park u gradskom središtu. Raspisani su i javni pozivi za gradnju drvenih mostova, kojima ćemo Gradsku otoku povezati sa obližnjim otočićima i adama, što će ovom dijelu grada dati potpuno novu dimenziju", kazao je Edin Moranjkić iz Gradske uprave Bihać.

Naglašeno je kako su ekonomski i turistički razvoj nemogući bez ovakvih infrastrukturnih projekata. Pored ovih aktivnosti, intenzivno se radi na uređenju trotoara, zelenih površina, te dječijih i sportskih igrališta i terena.

Nakon sanacije Đačke ulice, aktuelni su i radovi na izgradnji malog parka u naselju Ozimice 1, zatim rekonstrukcija fontane na Gradskom trgu, te popoločavanje dijela ulice Gazi Husrev-begova.

"Odlučili smo se za gradnju malog parka, te uređenje sportskog terena i dječijeg igrališta u najmnogoljudnijem gradskom naselju Ozimice i taj projekat realiziramo odmah. Odabrana firma već radi na kompletnoj rekonstrukciji i zamjeni Gradske fontane, tako da možemo brzo očekivati i završetak toga. Također, insistirat će se na uređenju zelenih površina, te sadnji drveća i cvijeća u cijelom gradu", dodao je Moranjkić.

U okviru pripreme turističke sezone i uređenja naselja i ulica, najavljeni su i brojni drugi infrastrukturni projekti širom grada na Uni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije