Otvoreno košarkaško igralište koje je mladima poklonio Jusuf Nurkić

04.05.2023. 13:49 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Jasmin Imamović, nekadašnji gradonačelnik Tuzle i Jusuf Nurkić su prošle godine krenuli u realizaciju ideje.

U tuzlanskom naselju Stupine danas je svečano otvoreno košarkaško igralište koje je mladima i djeci Tuzle poklonio Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA tima Portland Trail Blazersa. 

Jasmin Imamović, nekadašnji gradonačelnik Tuzle i Jusuf Nurkić su prošle godine krenuli u realizaciju ideje.

"Termin otvaranja smo ranije odredili, prije tragedije u Beogradu. Žalimo djecu, brinemo da se nešto slično ne dogodi i kod nas, i ovaj velikodušni poklon Jusufa Nurkića možda je danas i višestruko značajniji jer je poklon za djecu i mlade Tuzle. Jusuf Nurkić je veliki filantropa, humanitarac i zaista mu se zahvaljujem na ovom velikodušnom poklonu", rekao je Jasmin Imamović.

Aktuelni gradonačelnik Zijad Lugavić istakao je kako je Grad Tuzla obezbijedio zemljište, projekat i nadzor nad projektom, a u fazi je i poboljšanje videonadzora nad igralištem.

"Ovo igralište će služiti mladima. Da se druže i razvijaju. Nadamo se da će na igralištu biti mnogo mladih, da će se igrati mnogo dobrih utakmica", rekao je Lugavić. 

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije htio, kako je naveo, dužiti priču...

"Znamo da su djeca danas pred ekranima i ovo je bolji način da provedu vrijeme. Tuzla je primjer za sve i po meni Tuzla predstavlja ono što Bosna i Hercegovina u cijelini treba biti", rekao je Nurkić. 

Nurkić se družio sa dječacima i djevojčicama, fotografisao se i dijelio autograme, a svi su ostali u uvjerenju da će se košarkaški teren iskoristiti na svrsishodan način. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije