sanacioni radovi

Na ulazu u Hadžiće zatvorena jedna traka, alternativni pravci u oba smjera

15.09.2023. 07:51 / Izvor: Akta.ba
hadžići

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci u oba smjera.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07.00 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo-Kladanj, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

U 12.00 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta (industrijska oprema širine 4,60 m) od mjesta Ledenice, preko Gradačca, Srebrenika do Lukavca. Planirani dolazak na odredište je oko 18.00 sati. Mole se vozači da u trenutku prolaska ovog vozila voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije