Mogući zastoji u saobraćaju

Počinje sanacija mosta Begića i Begovića

16.11.2023. 08:22 / Izvor: bljesak.info
Mo

Počinju sanacijski radovi na mostu Begića i Begovića preko rijeke Neretve.

Od danas se očekuju zastoji i usporen promet uz formiranje kolona vozila na magistralnoj cesti M-17, između Mostara i Jablanice, jer počinju sanacijski radovi na mostu Begića i Begovića preko rijeke Neretve.

Promet na ovoj dionici najprometnije magistrale u našoj zemlji odvijat će se naizmjenično, jednom trakom uz postavljene semafore.

Informaciju o početku sanacijskih radova objavio je i BIHAMK pozivajući vozače na oprez i strpljenje tijekom zastoja i vožnje u kolonama koje se očekuju na ovoj magistralnoj cesti.

Uz navedene radove na hercegovačkoj magistrali su u tijeku i sanacijski radovi između Konjica i Jablanice u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Kako se radi o najprometnijoj magistrali u zemlji, sanacijski radovi koji se izvode na dvije frekventne dionice između Konjica i Mostara za očekivati je formiranje kolone vozila i otežano odvijanje prometa tokom sljedećih dana.

Uz očekivane gužve i otežane vožnje u kolonama, nadležne službe upozoravaju vozače i na skliske kolnike, te sve sudionike u prometu na ovoj magistrali pozivaju na oprez, strpljenje i prilagođenu vožnju do okončanja radova, čiji je rok završetka još neizvjestan. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije