RJEŠENJE MINISTARSTVA

Poništena odluka o rušenju trgovki na platou sarajevske Skenderije

27.11.2023. 12:36 / Izvor: Faktor
skenderija

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS je 9. septembra 2023. godine poništilo zaključak.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je 9. septembra 2023. godine poništilo zaključak urbanističko-građevinskog inspektora Općine Centar da se poslovne građevine, poznate kao trgovke, sa platoa Skenderije uklone.

Ministarstvo za prostorno uređenje poništilo je odluku o rušenju i sada ne mogu srušiti objekte na platou Skenderije. Mahali su sa rješenjm o rušenju u februaru ove godine i sada je to rješenje u septembru poništeno.

"Sada je ovaj slučaj i na sudu ili će se uprava Skenderije žaliti Ministarstvu, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ukupno je 40 poslovnih objekata koji bi se navodno trebali rušiti. Ogromne pare dale su se devedesetih godina za ove poslovne objekte. Po kvadratu plaćao se po 4.000 hiljade maraka 1990. godine", izjavio je za Faktor Mufid Arnautović, jedan od vlasnika poslovnih objekata na platou Skenderija.

Dok čekamo odgovor direktor Skenderije Damira Petrinića, evo šta je izjavio o rušenju objekata na platou u februaru.

"Konačno ćemo moći srušiti trgovke na Skenderiji. Ovi privremeni objekti su u svim istraživanjima i elaboratu okarakterisani kao najkritičniji i najopasniji. Od Općine Centar smo dobili rješenje i imamo rok od 60 dana da pripremimo sve i počnemo rušenje. Sigurno da bi ovaj problem bio i ranije riješen da nisu bili izuzetno komplikovani imovinsko-pravni odnosi. Oni su i razlog što Ledena dvorana još nikada nije rekonstruisana, a imamo potpisan ugovor sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo", izjavio je u februaru za Faktor Damir Petrinić, direktor KJP Skenderija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije