Preusmjeren saobraćaj

Danas počeli radovi na II fazi sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV

25.01.2024. 12:43 / Izvor: Akta.ba
mostar

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete.

Planirani početak na izvođenju radova na II fazi projekta "Sanacija Ulice kralja Petra Krešimira IV. u dužini cc 136 metara" počeo je danas.

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete.

Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje.

Kako je izvijestio izvođač radova HP Investing d.o.o. Mostar zbog izvođenja tih radova u potpunosti će biti obustavljen promet u ulici KPK IV.

Tokom radova izvođač će osigurati alternativni režim saobraćaja kako bi sva vozila hitne pomoć  iz Mostara i drugih općina i gradova koji dolaze u SKB Mostar, kao i sva druga vozila, oblizanim putevima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

Tako će saobraćaj vozila prema SKB Mostar i naselju Bijeli Brijeg biti preusmjeren na rutu Avenija – Dubrovačka - Blajburških žrtava - Treće cimske bojne - Ulica dr. Petra Rizza.

Prvog i drugog dana početka radova, četvrtak i petak, pripadnici PU Mostar od 07:30 sati do 9,30 sati, kao i od 14:30 do 16:30, regulirat će saobraćaj na lokaciji kod ulaza na stadion HŠK Zrinjski, u cilju preusmjeravanja saobraćaja prema SKB Mostar alternativnom rutom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije