Od velikog značaja za štićenike

Otvoren odjel fizikalne terapije u Staračkom domu Tomislavgrad

07.02.2024. 16:42 / Izvor: Akta.ba
tomislavgrad

Projekat je vrijedan nešto više od 30 000 KM.

Danas je u Staračkom domu Tomislavgrad svečano otvoren Odjel fizikalne terapije koji je realiziran u saradnji s EUFOR-om – turskom vojnom misijom u BIH.

Projekat je vrijedan nešto više od 30 000 KM.

Ceremoniju je svojim uvodnim govorom i predstavljanjem projekta otvorio direktora Staračkog doma Ante Sladoja koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom s EUFOR-om i zahvalnost na ovoj velikodušnoj donaciji.

Istakao je i kako je ovaj projekat najvažniji za same štićenike, ali će uveliko olakšati rad i djelatnicima ove ustanove.

Na svečanosti su uz direktora, djelatnike i korisnike ustanove, sudjelovali i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić, predsjednik OV Tomislavgrad Ilija Papić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Momčilo Bajić, pripadnici EUFOR-a i liječnici Doma zdravlja Tomislavgrad.

Načelnik Buntić je u svome obraćanju naglasio važnost postojanja ovakve ustanove u Tomislavgradu te izrazio podršku i zadovoljstvo projektom koji će unaprijediti kvalitet usluga korisnika, istima pružiti još bolju i prikladniju zdravstvenu skrb i zaštitu, a ujedno i olakšati rad djelatnicima i upravi JU Starački dom Tomislavgrad.

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Momčilo Bajić u svom je govoru izrazio spremnost ministarstva za pomoć i saradnju ovoj kao i svim drugim ustanovama.

Šef turske vojne misije Oshan Pelivan je nakon kratkog obraćanja razmijenio plakete i zahvalnice s ravnateljem Doma Sladojom i predstavnicima općine Tomislavgrad, a nisu izostali ni pokloni za štićenike.

Nakon uvodnog programa i primopredaje plaketa i zahvalnica, presijecanjem vrpce i službeno je otvoren Odjel fizikalne terapije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije