Užurbani radovi na izgradnji kolektora u Mostaru

30.09.2015. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Užurbani radovi na izgradnji kolektora u Mostaru

Na sastanku su izvođači radova i koordinatori za praćenje i izvođenje radova upoznali gradonačelnika Bešlića s dinamikom na izvođenja radova na izgradnji lijevo obalnog i desno obalnog kolektora, ali i određenim poteškoćama s kojima se susreću na terenu.

U Gradskoj vijećnici, u Uredu gradonačelnika, jutros je održan radni sastanak na kojem su uz Ljubu Bešlića, gradonačelnika Mostara, Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam i građenje, koordinatore za praćenje i izvođenje radova iz Odjela za urbanizam i građenje na izgradnji kolektora, nazočni bili i predstavnici građevinskih poduzeća HP Investing, Izgradnja Tojaga i Amitea, koji izvode radove na izgradnji kolektora, te predstavnici prometne policije PU Mostar.

Na sastanku su izvođači radova i koordinatori za praćenje i izvođenje radova upoznali gradonačelnika Bešlića s dinamikom na izvođenja radova na izgradnji lijevo obalnog i desno obalnog kolektora, ali i određenim poteškoćama s kojima se susreću na terenu, s obzirom na svu složenost i obim projekta, kao i činjenicu da se on izvodi i u gusto naseljenim dijelovima grada.

Gradonačelnik Bešlić je naglasio kako se mora nastaviti s pojačanom dinamikom radova u svim segmentima, s obzirom da projekt treba biti završen za dva mjeseca, te da se ova prilika iskoristi, uz punu suradnju sa JP Vodovod, za zamjenu dotrajalih vodovodnih priključaka koji se trebaju priključiti na kolektor, ali i trenutnu deratizaciju terena gdje se ukaže potreba.

O izmjenama u regulaciji prometa javnost će biti blagovremeno obavještavana putem medija te oznakama na prometnicama i uključivanjem prometne policije gdje se za to ukaže potreba, a svi  sudionici u prometu još jedanput se pozivaju na povećanu pozornost i strpljenje dok traju ovi radovi.

Idući sastanak u Gradskoj upravi na ovu temu zakazan je u srijedu 7.  listopada 2015. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije