Radovi na rekonstrukciji Kantarevca idu po planu

04.05.2016. 15:40 / Izvor: Akta.ba
Radovi na rekonstrukciji Kantarevca idu po planu

Ukupnu vrijednost obnove sportskog centra u iznosu od 226.505 eura gradu Mostaru je donirala Vlada Japana kroz projekt za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta koji podržava i Nogometni savez BiH.

Radovi na rekonstrukciji Sportskog centra “Kantarevac” napreduju punom parom. Tijekom jučerašnjeg dana vršeno je izlijevanje betona za postavljanje svlačionica, u što smo se uvjerili posjetivši ovu lokaciju. Podsjetimo, krajem ožujka ove godine krenuli su radovi na obnovi Kantarevca, a završetak se planira u mjesecu srpnju da bi se svečano otvorenje upriličilo u rujnu.

Ukupnu vrijednost obnove sportskog centra u iznosu od 226.505 eura gradu Mostaru je donirala Vlada Japana kroz projekt za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta koji podržava i Nogometni savez BiH. Izvođač radova je Izgradnja “Tojaga d.o.o.” Mostar, piše Dnevni list.

Sadržaj Centra

Prve radove koji su obuhvaćali rušenje postojećeg objekta, prostorije svlačionica, dijela tribina i nogometnog terena obavljalo je gradsko Komunalno poduzeće. “Ti radovi su jedan doprinos Grada Mostara projektu rekonstrukcije”, izjavio je ranije za Dnevni list Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskog saveza grada Mostara.

Kompletnom obnovom, grad na Neretvi će u rujnu ove godine dobiti novi klupski objekt površine 250 m2, kao i novi nogometni teren površine 1780 m2 s umjetnom podlogom. Dio sredstava bit će utrošen i za novu rasvjetu terena. Prema nacrtu plana, pored navedenih sadržaja, na Kantarevcu će se nalaziti još i svlačionice, kancelarijski prostor, novouređene tribine s dvije i pol tisuće sjedećih mjesta i javni toalet.

"Prvobitnim nacrtom je planirano grijanje objekta na klimne uređaje. Obzirom da Mostar ima solarne izvore energije, projekt se dopunio solarnim panelima koji će pružati toplotu u centru. Svi ti uočeni nedostaci su dodati na nacrt projekta", kazao je ranije Šuta.

Veliki značaj

Kantarevac će rekonstrukcijom zasigurno ponovno postati mjesto susreta mladih Mostaraca s obje strane rijeke Neretve. Kao što je poznato, tu su se sastajale plejade vrsnih mostarskih sportaša koji su stekli slavu i priznanje u međunarodnim okvirima.

Činjenica je da je u Mostaru jedan od gorućih problema nedostatak dvorana i sportskih igrališta koji doprinose razvoju sporta u Mostaru, tako da je rekonstrukcija Kantarevca od iznimnog značaja za naš grad. Otvorenje Kantarevca značit će mnogo u nastojanjima poboljšanja kvalitete treniranja mladih i talentiranih sportaša.

"Mostarski sportski klubovi će obnovom Kantarevca dobiti prostor za korištenje na termine koji će im zasigurno dobro doći, jer Mostaru je neophodna sportska dvorana. Školski sport će zaživjeti, jer će se na ovom mjestu održavati brojna školska natjecanja", rekao je Šuta.

Naime, od rujna 2015. godine, na Kantarevcu djeluje besplatna Sportska akademija “Mali most” za djecu od 6 do 12 godina, za čiju su realizaciju zaslužni Sportski savez grada Mostara i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana, Tsuneyasu Miyamoto. Nakon izgradnje Sportskog centra, Mali most će zasigurno povećati broj svojih polaznika, jer polaznici Sportske akademije su djeca s područja cijelog Mostara. Samom obnovom, dobit će se veći prostor kako bi akademija mogla proširiti svoje djelovanje.

Kantarevac će služiti i za organiziranje kulturnih manifestacija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije