Most na Drini vapi za obnovom

08.08.2017. 13:03 / Izvor: Akta.ba
Most na Drini vapi za obnovom

Jevtić je rekao da se, na neki način, krenulo u rješavanje ovog problema, podsjetivši da bi rekonstrukcija mosta iznosila oko milion eura. 

Na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku i Srbiju, juče su u okviru "Zvorničkog ljeta" održani tradicionalni susreti predstavnika grada Zvornika i opštine Mali Zvornik pod nazivom "Ljudi i mostovi".

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predsjednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, u pratnji kulturno-umjetničkih društava, turističkih radnika i sugrađana, sreli su se na sredini mosta, razmijenili prigodne poklone i prelomili hljeb. 

"Nalazimo se na mostu sa željom da budemo jedno i da naši narodi nikada ne budu razdvojeni i odvojeni granicom koju predstavlja rijeka Drina", rekao je Stevanović. 

Kazao je da je cilj ovog susreta da pošalju poruku zajedništva, ljubavi i poštovanja između dva grada. Stevanović je istakao da se ovim susretima šalje i poruka vladama RS i Srbije da pomognu rekonstrukciju mosta koji je sagrađen 1929. godine. 

Jevtić je rekao da se, na neki način, krenulo u rješavanje ovog problema, podsjetivši da bi rekonstrukcija mosta iznosila oko milion evra. 

"Opština Mali Zvornik ima sredstva za projektovanje rekonstrukcije mosta, ali bi bilo potrebno uraditi i doradu projekta kako bi se preko ovog mosta, osim kretanja pješaka, odvijao i putnički saobraćaj", rekao je Jevtić. 

On je naglasio da ovaj most spaja Mali Zvornik i Zvornik koji su kao jedan grad i to niko ne može promijeniti bilo kakvim odlukama, pa i onom iz 2007. godine, kojom je samo napravljen dodatni problem da preko mosta ne mogu prelaziti građani koji nemaju prebivalište u Zvorniku i Malom Zvorniku. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije