Ubrzava se rješavanje problema saobraćajnih gužvi u Općini Vogošća

11.11.2017. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Ubrzava se rješavanje problema saobraćajnih gužvi u Općini Vogošća

Rješavanje saobraćajnih gužvi od velike je važnosti za građane Vogošće.

Na zahtjev JP Ceste Federacije BiH na posljednjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojena je Odluka kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice na cesti M18 u kružnu raskrsnicu. S obzirom na velike probleme koje građanima uzrokuju svakodnevne saobraćajne  gužve na izlazu odnosno ulazu u Vogošću, u Općini Vogošća kontinuirano provode aktivnosti kako bi se taj problem riješio, javlja RTV Vogošća.

U skladu sa tim planirana je izgradnja četiri kružne raskrsnice. Jedna od njih, na koju se odnosi Odluka o utvrđivanju javnog interesa je u blizini mosta preko rijeke Bosne u Donjoj Vogošći, na lokaciji Vogošćanske petlje.

Odlukom se utvrđuje da je JP Ceste Federacije BiH korisnik potpune eksproprijacije radi izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na cesti  M18 u kružnu raskrsnicu. Veći dio zemljišta koji je potrebno izuzeti radi izgradnje  kružnog toka u vlasništvu je Općine Vogošća.

Rješavanje saobraćajnih gužvi od velike je važnosti za građane Vogošće. Trenutno stanje uzrokuje mnogo problema u normalnom funkcionisanju svakodnevnog života građana a povećava se i zagađenost zraka u gradu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije