Završena izgradnja apartmanskog naselja "Srebrna lisica" na Bjelašnici

06.12.2017. 14:45 / Izvor: Akta.ba
Završena izgradnja apartmanskog naselja 'Srebrna lisica' na Bjelašnici

Građevinski i infrastrukturni radovi na novom apartmanskom naselju "Srebrna lisica" na Bjelašnici su završeni.

Građevinski i infrastrukturni radovi na novom apartmanskom naselju "Srebrna lisica" na Bjelašnici su završeni. Dovedena je struja, izvršeno napajanje objekata električnom energijom kao i kanalizacioni sistem, čime će Bjelašnica postati bogatija u nastupajaćoj zimskog sezoni, potvrđeno je iz Općine Trnovo.

Na devetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Trnova donesena je i Odluka o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti za upravljanje i održavanje objekata i postrojenja za odvođenje otpadnih voda i odvođenje atmosferskih voda u obuhvatu vodovodne i kanalizacione mreže Bjelašnica faza II “Centar Srebrna lisica” davaocu komunalnih usluga JKP “Trnovo” d.o.o. Trnovo.

Inače, ovo apartmansko naselje je izgrađeno u okviru urbanističkog projekta Bjelašnica II, kojim je bilo predviđeno deset objekata, od jednog objekta je odustao prvobitni investitor, te je nakon raspisivanja licitacije Studio NONSTOP d.o.o. Sarajevo preuzeo i posljednji deseti objekat.

Ostali investitori na ovom projektu su Bosman d.o.o., Emission d.o.o., Gros H&G d.o.o., Body Art d.o.o., Grakop d.o.o., Biofarmed d.o.o., Krups d.o.o., Neimari d.o.o. i Općina Trnovo.

Cjelokupno naselje nalazi se na površini od oko 15.800 kvadratnih metara. Osim apartmana, naselje će imati poslovne sadržaje, ugostiteljske objekte i prodavnice. Prizemlje naselja je izgrađeno od kamena, a svi objekti su u skladu sa okolinom i planinskim ambijentom. Fasada je od drvenih ploča, dok je krov aluminijski, zeleno-sive boje. Inače, cilj realizacije projekata u okviru Bjelašnice II je da sa budućim sadržajima ova planina bude atraktivna tokom cijele godine.

Napominjemo, u okviru ovog projekta planirana je i izgradnja garaže koja će imati kapacitet 85 parking mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije