Žepče će ubrzo dobiti starački dom koji zadovoljava EU standarde

26.08.2019. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Žepče će ubrzo dobiti starački dom koji zadovoljava EU standarde
OTVORI GALERIJU

Radovi na izgradnji staračkog doma u Žeču su u završnoj fazi. Radi se unutrašnje uređenje i namještanje, te vanjsko uređenje parking prostora, pristupne ceste, parka i okoliša.

Radovi na izgradnji staračkog doma u Žeču su u završnoj fazi. Radi se unutrašnje uređenje i namještanje, te vanjsko uređenje parking prostora, pristupne ceste, parka i okoliša.

Za poslovni portal Akta.ba Eldar Beba, vođa maloprodaje Armani Trade kompanije koja je i investitor ovoga projekta je kazao kako je planirani završetak radova  01.10.2019. godine, te dinamika radova još uvijek teče po planu iako su imali jako nepovoljne vremenske uslove za gradnju tokom godine.

"Kompletirani su svi ugovori sa izvođačima radova te se nadamo ispunjavanju zadatih rokova. Ako se ispoštuju rokovi useljenje bi se odvijalo već u prvoj sedmici okotobra", kazao je Beba, te dodao kako su prijatno iznenađeni interesovanjem za njihove smještajne kapacitete, te u ovom momentu imaju više od 50 posto rezervisanih smještajnih kapaciteta.

Govoreći o kapacitetu doma kazao je kako on varira između 120-135 mjesta (ovisno o zahtijevu klijenata), a  u ponudi su jednokrevetne, dvokrvetne i trokrevetne sobe, kao i dvosbosobni apartmani.

Sve smještajne jedinice su opremljene u kategoriji hotela sa četiri zvjezdice. Sve jedinice imaju podno grijanje, zaseban toalet, klimu, televizor, kablovsku televiziju, wifi, električne krevete, obezbjeđen vešeraj u sklopu doma, medicinska skrb, i još mnogo sadržaja za ugodan boravak klijenata.

Investicija izgradnje i opremanja doma iznosi pet miliona KM i zapošljavat će do 35 uposlenika raznih profesija kao što su spremačice, njegovateljice, medicinske sestre, recepcioner, kuharice, konobari, domar, administrativno osoblje, psiholog, doktori...

Projektant je firma Etažer d.o.o Zenica koja je na sebe preuzela posao konsaltinga i nadzora radova.

Na samom objektu kako nam je rekao Beba je radilo više od 30 firmi iz Bosne i Hercegovine, te su kao društveno odgovorna kompanija veoma zadovoljni što su ovako veliki projekat upjeli izgraditi na temeljima jačanja lokalne zajednice i privrede u BiH.

Samo neki od izvođača radova su: Baupartner d.o.o. Lukavac, ZEN Gradnja d.o.o. Zenica, Proming d.o.o. Žepče, Ting d.o.o. Žepče, Knauf Žepče, Grading KGM d.o.o. Zenica, Unitehna d.o.o. Banja Luka, Menadžer d.o.o. Lukavac, ...

Strački dom Žepče koji je u vlasništvu lokalne kompanije Armani Trade d.o.o. Žepče ispunjavat će sve standarde EU regulative i biti će sigurno jedan od 10 najopremljenijih domova na ex - YU prostorima.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije