UniCredit najbolji pružatelji usluga u transakcijskom poslovanju u devet zemalja

02.10.2019. 11:51 / Izvor: Akta.ba
UniCredit najbolji pružatelji usluga u transakcijskom poslovanju u devet zemalja

Na osnovu referentne neovisne ankete 25.000 korporativnih klijenata, UniCredit je izabrana za najboljeg pružatelja usluga transakcijskog poslovanja u 9 zemalja.

UniCredit je izabrana za najboljeg pružatelja usluga u 9 zemalja u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja 2019. Zauzevši po prvi put prvo mjesto u Njemačkoj i Italiji, banka je također zadržala dugogodišnju poziciju najboljeg pružatelja usluga u Austriji – čime je iskazano sveobuhvatno liderstvo na ključnim tržištima Austrije, Njemačke i Italije. Banka je također osnažila svoju vodeću poziciju na tržištu u Srednjoj i Istočnoj Evropi i 11 pojedinačnih zemalja, uz nove pobjede u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji. 

Godišnja anketa, koja se bazira na mišljenju oko 25.000 specijalista u domenu transkacijskog poslovanje, riznice i finansija širom svijeta, koristi njihove povratne informacije za određivanje najboljih pružatelja usluga na tržištu

“Rezultati predstavljaju izuzetno dostignuće za banku i pokazuju našu sveobuhvatnu snagu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi" rekao je Luca Corsini, globalni voditelj Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita. "Transakcijsko poslovanje i, šire, globalno transakcijsko bankarstvo su za nas ključne usluge te je stoga fantastično što je anketa pokazala da smo tržišni lideri".

Cédric Derras, globalni voditelj Transakcijskog poslovanja je podvukao: "Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući marljivom radu našeg tima za Transakcijsko poslovanje ali isti značaj ima i povjerenje i saradnički duh naših klijenata. Želimo se zahvaliti svima njima na kontinuiranoj podršci." 

Rezultati također dolaze nakon velikih ulaganja u inovacije, uključujući virtualne račune, instant plaćanje i SWIFT gpi, gdje banka nije težila samo da slijedi tržišne trendove već i da bude na njihovom čelu, uz rafiniranje usluga u skladu sa povratnim informacijama od klijenata.

Rezultati ankete proširuju listu osvojenih nagrada Globalnog transakcijskog bankarstva banke. U 2019. godini banka je još izabrana za najboljeg pružatelja transkacijskih uslugau Zapadnoj evropi u sklopu nagrada za transakcijsko poslovanje magazina The Bankeri za najbolju banku za transakcijske uslugeu Srednjoj i Istočnoj Evropi u okviru nagrada za izvrsnost magazina Euromoney.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital