UniCredit zadržava prvo mjesto: Najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine

09.01.2020. 10:18 / Izvor: Akta.ba
UniCredit zadržava prvo mjesto: Najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine

UniCredit zadržava prvo mjesto u kategoriji najboljeg svjetskog pružatelja usluga finansiranja trgovine prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2020. najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine u BiH

UniCredit zadržava prvo mjesto u kategoriji najboljeg svjetskog pružatelja usluga finansiranja trgovine prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2020

UniCredit je najbolji pružatelj svih usluga finansiranja trgovine na globalnoj razini, prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2020, koje je također potvrdilo da banka zavrijeđuje najveća svjetska priznanja za savjetovanje, finansiranje, cjelokupno izvršenje i proizvode, kao i za svoje usluge u zapadnoj Europi i centralnoj i istočnoj Europi (CIE).

Ovo istraživanje, koje se provodi već devetu godinu zaredom, sakuplja povratne informacije od preko 7.000 klijenata korporativnog bankarstva, pružajući uvjerljive dokaze o UniCreditovoj ekspertizi o proizvodima, prvoklasnoj usluzi klijentima i dubokom razumijevanju osnovnih europskih tržišta.

Banka je također zauzela brojne #1 pozicije na rang listi pojedinačnih zemalja za sve usluge, uključujući priznanje za najboljeg pružatelja usluga u zemljama CIE, zapadnoj Europi, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj - kao i globalno.

Širina i dubina geografske pokrivenosti UniCredita dodatno je naglašena #1 liderskim pozicijama na tržištu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj i Turskoj.

"Izuzetno smo ponosni na ove rezultate", rekao je Richard Burton, šef korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita. "Trudimo se da i dalje pružamo najkvalitetnije proizvode i usluge kupcima - fokusirajući se na razvoj inovativnih rješenja prilagođenih potrebama naših klijenata. Ovo Euromoney istraživanje prepoznaje naše kontinuirane napore u tim oblastima dok nastavljamo podržavati realnu ekonomiju i stvarati snažne odnose s klijentima. Te su veze centralne u svemu što radimo i željeli bismo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo svim našim klijentima na kontinuiranom partnerstvu i podršci."

UniCredit i dalje ulaže u inovacije u finansiranju trgovine – što se najbolje može uočiti putem Trade Finance Gate portala za klijente, dobitnike nagrada - i ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata kroz prilagođena finansiranja trgovine i rješenja za obrtni kapital.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital