Od danas Sberbank i zvanično u BiH umjesto Volksbank

20.02.2013. 10:42 / Izvor: Fena
Od danas Sberbank i zvanično u BiH umjesto Volksbank

Volksbank BH od danas zvanično posluje pod novim nazivom kao Sberbank BH. Sberbank je najveća banka u Rusiji, jedna od vodeće tri banke u Evropi prema svojoj trenutnoj tržišnoj vrijednosti i ubraja se među ekonomski najuspješnije finansijske institucije u svijetu.

Volksbank BH od danas zvanično posluje pod novim nazivom kao Sberbank BH.

„Želimo graditi trajne odnose s našim klijentima zasnovane na našoj brizi o njihovim potrebama. Kao Sberbank BH nastojimo da postanemo banka koja nikada ne prestaje da razvija sebe i svoje poslovanje za dobrobit naših klijenata“, izjavio je Edin Karabeg, predsjednik Uprave Sberbank BH.

Sberbank je najveća banka u Rusiji, jedna od vodeće tri banke u Evropi prema svojoj trenutnoj tržišnoj vrijednosti i ubraja se među ekonomski najuspješnije finansijske institucije u svijetu.

U budućnosti će Sberbank BH profitirati od svog sveobuhvatnog tehnološkog znanja i iskustva, kao i svojih inovativnih rješenja za razvoj proizvoda. U poslovanju s fizičkim osobama fokus će biti usmjeren na moderne usluge i atraktivne investicione proizvode. U sektoru korporativnog poslovanja, Sberbank BH će se usmjeriti, s jedne strane, na mala i srednja preduzeća, a s druge na firme koje posluju izvan državnih granica.

Sberbank Europe AG (prethodno Volksbank International) upravlja bankarskom mrežom od devet univerzalnih banaka u osam zemalja centralne i istočne Evrope: Slovačkoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini.

Ukupno, banke iz grupacije posluju putem 296 filijala i imaju 4.195 zaposlenih. Zvanična web stranica je www.sberbank.at.

Sberbank Rusije je najveća banka u Rusiji na koju otpada gotovo jedna trećina ukupnog kapitala bankarskog sektora Rusije. Centralna banka Ruske Federacije je osnivač i glavni dioničar Sberbanke, u čijem je vlasništvu 50 posto ukupnog dioničarskog kapitala i jedna dionica s pravom glasa. Ostale dionice su u vlasništvu više od 245.000 ruskih i međunarodnih pojedinačnih i institucionalnih investitora. Banka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji s više od 19.000 kancelarija, kao i podružnica u 20 zemalja uključujući Zajednicu nezavisnih država, centralnu i istočnu Evropu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital