Uručena tradicionalna bankarska priznanja "Zlatni BAM"

18.09.2020. 11:12 / Izvor: Akta.ba
Uručena tradicionalna bankarska priznanja 'Zlatni BAM'

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu su uručena tradicionalna bankarska priznanja "Zlatni BAM".

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu su uručena  tradicionalna bankarska priznanja "Zlatni BAM", koja već 18. godinu na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".

Priznanja su uručena UniCredit Bank d.d. Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH za veličinu dioničkog kapitala u 2019. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE - prinos na dionički kapital, kao i ROA - prinos na aktivu.

Novoj Banci a.d. iz Banje Luke uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je Bosna Bank International d.d. Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita. Za Bruto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2019. godini priznanje "Zlatni BAM" uručeno je MF banci a.d. Banja Luka.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od uredništva i saradnika finansijsko-poslovnog magazina "Banke i Biznis u BiH", za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodjelio je i određen broj posebnih Plaketa "Zlatni BAM".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital