Specijalna kreditna linija za pravna lica sa 100% subvencijom kamate

11.11.2021. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Sberbank subvencija

Sberbank BH i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pokrenuli su zajedničku kreditnu liniju sa 100% subvencijom troškova kamate za subjekte male privrede.

Sberbank BH i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pokrenuli su zajedničku kreditnu liniju sa 100% subvencijom troškova kamate za subjekte male privrede.   

"Posvećeni smo održivom razvoju poduzetništava. Upravo mala i srednja preduzeća predstavljaju okosnicu ekonomskog prosperiteta svake zemlje. Drago nam je što smo dio ovog programa, gdje ćemo uz praktičnu i konkretnu podršku u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo i resornim ministarstvom nastojati kreirati bolji poslovni ambijent za privrednike", izjavio je Enver Lemeš, član Uprave Sberbank BH za korporativno bankarstvo.

Sredstava su planirana za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja) i finansiranja za trajna obrtna sredstva.

Pravo na dodjelu kreditnih sredstava uz 100% subvenciranje kamatne stope mogu ostvariti subjekti male privrede sa jasno utvrđenom namjenom korištenja sredstava, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta, te trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način koji je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede.

Maksimalni iznos kredita je do milion KM uz maksimalni rok otplate, u zavisnosti od vrste kreditnog proizvoda, do 72 mjeseca uz grace period od 12 mjeseci koji nije uključen u period otplate. Visina godišnje kamatne stope koja će se subvencionirati iznosi 2,39 % fiksno. Dok je naknada za obradu zahtjeva 0,35% jednokratno od iznosa kredita.

Sberbank BH je snažno opredjeljena da bude pouzdan partner svojim klijentima. Detaljan javni poziv subjektima male privrede možete pogledati na stranici Banke sberbank.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital