Nova banka kupila Sberbanku Banjaluka

02.03.2022. 17:20 / Izvor: SRNA
bankarstvo

Nova banka, u vlasništvu kompanije MG Mind iz Mrkonjić Grada kupila je Sberbank Banjaluka, potvrdio je zamjenik direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput.

Sberbanka u Republici Srpskoj od danas ima novog vlasnika - Novu banku a.d. Banjaluka, rekao je jučer u Banjaluci zamjenik direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput.

Šuput je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je odlučeno da se Sberbanka proda Novoj banci, kao najvećoj banci u Republici Srpskoj.

Direktor Nove Banke Siniša Adžić zahvalio je Vladi i Agenciji za bankarstvo za napore koje su učinili prethodnih dana po pitanju Sberbanke.

"Kao najveća banka u Republici Srpskoj osjetili smo odgovornost i potrebu da se uključimo u ovaj proces i drago mi je da smo kupili akcije Sberbanke. Sberbanka je kvalitetna banka sa sposobnom upravom i dobrim ljudima i problem banke je bila likvidnost i ništa drugo", rekao je Adžić.

Ministar finansija RS Zora Vidović zahvalila je Agenciji za bankarstvo koja je brzo reagovala i Novoj banci koja je odlučila da kupi Sberbanku i da finansijsko tržišt u RS ostaje stabilno. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital