Zelena revolucija je počela

ProCredit Bank predstavila ProGreen račun

07.08.2023. 11:03 / Izvor: Akta.ba
PROCREDIT
OTVORI GALERIJU

U bajkovitom, prirodnom okruženju na Kromolju i sa spektakularnim pogledom na Sarajevo u četvrtak, 03.08., održana je zabava za klijente i partnere na kojoj je predstavljen ProGreen račun i prva biorazgradiva kartica u Bosni i Hercegovini.

U bajkovitom, prirodnom okruženju na Kromolju i sa spektakularnim pogledom na Sarajevo u četvrtak, 03.08., održana je zabava za klijente i partnere na kojoj je predstavljen ProGreen račun i prva biorazgradiva kartica u Bosni i Hercegovini.

"Iskreno sam obradovana ovim potezom banke, koji dolazi u pravo vrijeme, kada se konačno o ekologiji ne samo govori, nego i prelazi na djela“, kaže Marija Hudolin, bh. poduzetnica, influenserica i ProGreen ambasadorica. „Nadam se da će ovakve usluge uskoro postati standard u našoj zemlji. Postoji individualna odgovornost svih nas da pažljivo koristimo prirodne resurse, budemo obazrivi prema prirodi i biramo održive opcije. Jednako tako je važno i da imamo mogućnost da biramo održive solucije u svakodnevnici. ProGreen nam je to, u konačnici, i omogućio", rekla je Marija.

ProGreen je račun koji je ProCredit banka dizajnirala na temeljima svih dosadašnjih iskustava i nastojanja da zelenu, ekološku agendu učini vidljivom u Bosni i Hercegovini. Kartica koja je vezana za ProGreen račun je prva biorazgradiva kartica u Bosni i Hercegovini i napravljena je od kukuruznih vlakana. Dodatno, novi, ali i postojeći, klijenti banke koji se odluče za otvaranje ProGreen računa će imati mogućnost da uživaju u brojnim pogodnostima. Jedna od njih je mogućnost kupovine energetski efikasnih tehnologija uz povrat od 10 posto od ukupnog iznosa, do maksimalnih 200 KM. Suštinski ovo znači da je, između ostalog, svaki aparat iz programa kućne bijele tehnike s oznakom A+ i više, jeftiniji ukoliko se plaća ovom karticom.

"Važno nam je da, svojim poslovanjem i uslugama, ostavimo minimalan trag u prirodi i to je filozofija koja se njeguje u cijeloj ProCredit grupaciji“, naglašava Ines Amitović, direktorica Odjela za održivi razvoj i komunikacije u ProCredit Bank. „Primjerice, da bismo na svojevrstan način kompenzirali CO2 utrošen za izradu ProGreen računa, za svaki otvoreni račun ćemo posaditi sadnicu drveta u ime klijenata“, objašnjava Ines i dodaje da klijentice i klijenti imaju mogućnost odabira da li žele da sadnicu posade sami ili će to banka napraviti, ali s njihovim imenom. Uz ovo, vlasnice i vlasnici računa će imati neposredan uvid u sve ekološke projekte koje banka pokreće i realizira.

"Dijelom će naši klijenti imati i opciju da i sami predlažu ili glasaju za projekte koji će, po njihovom mišljenju, imati najviše pozitivnog utjecaja na ekološku dobrobit zajednice", rekla je Amitović.

Jednako kao što je ProGreen inovativan, i zabava u njegovu čast je bila drugačija od drugih. Uz uzvanice, na party su bili dobrodošli i njihovi kućni ljubimci, a gošće i gosti su imali priliku i odgovarati na pitanja iz trivia kviza. Dio atmosfere sa ProGreen zabave pogledajte u foto-galeriji, a više o mogućnostima ovog računa i načinu na koji ga možete otvoriti provjerite na web stranici ili Instagram i Facebook kanalima ProCredit banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital