Raiffeisen Banka i BHPA potpisali memorandum o poslovnoj saradnji

10.02.2014. 16:55 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen Banka i BHPA potpisali memorandum o poslovnoj saradnji

U prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu je upriličeno potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji između Raiffeisen banke i Udruženja eksperata iz oblasti nekretnina (BHPA).

Danas je, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, upriličeno potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji između Raiffeisen banke i Udruženja eksperata iz oblasti nekretnina (BHPA).

"Raiffeisen banka kontinuirano primjenjuje svjetsku i domaću pozitivnu praksu upravljanja rizikom, što uključuje i adekvatno upravljanje rizikom tržišta nekretnina. S tim ciljem, opredijeljeni smo na razvijanje saradnje s objektivnim i stručnim procjeniteljima, čija je metodologija za procjenu tržišne vrijednosti jedinstvena, u nastojanju da  zaštitimo interese svih naših interesnih grupa", istakao je dr. Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke, te iskazao svoje zadovoljstvo ozvaničavanjem ove saradnje kroz potpisivanje Memoranduma.

"Potpisivanjem ovog memoranduma želimo obezbijediti prihvatanje BHPA certificiranih profesionalaca kao relevantnih tržišnih procjenitelja vrijednosti nekretnina. Namjera nam je, proaktivnim uključivanjem u svjetske tokove, dati doprinos i unaprijediti ovu oblast", izjavio je prof.dr. Muharem Karamujić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja eksperata iz oblasti nekretnina i dodao da će certificirani članovi udruženja raditi prema svjetskim standardima definisanim od strane Kraljevskog Instituta Velike Britanije (RICS), čime će biti osigurani visoki standardi profesionalnosti, stručnosti i integriteta.

Potpisivanjem ovog memoranduma stavljen je dodatni fokus i dat doprinos razvoju striktnih profesionalnih  standarda vezanih za tržišnu procjenu vrijednosti nekretnina, te regulaciji ove profesije utemeljenoj na međunarodno priznatim standardima, uz educirane procjenitelje koji pružaju profesionalne usluge visokog standarda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital