Blaž Slišković po osnovu javnih prihoda dužan više od 57.000 KM

07.08.2018. 15:23 / Izvor: Akta.ba
Blaž Slišković po osnovu javnih prihoda dužan više od 57.000 KM

Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom.

Prema službenim evidencijama Kantonalnog poreznog ureda Mostar - Odsjeka za prinudnu naplatu porezni obveznik fizičko lice Blaž Slišković ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57.409,23 KM.

Od kada je taj dug, da li je tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i šta nalaže zakon, Iz Porezne uprave BiH nisu mogli komentirati iz razloga što traženi podaci, u skladu sa članom 3. stav 1 tačka 4. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH predstavljaju poreznu tajnu, i isti se ne mogu javno objavljivati bez prethodne pisane saglasnosti poreznog obveznika. 

Porezna tajna su sve informacije ili podaci o poreznom  obvezniku kojima raspolažu porezni organi, izuzev: informacija i podataka za koje porezni obveznik u pisanom obliku izjavi da se ne smatraju poreznom  tajnom; informacija i podataka datih u takvom obliku da se ne mogu povezati sa pojedinačnim poreznim obveznikom ili ga se na drugi način ne može identifikovati; podataka o  naplati poreza koji se, prema odredbama ovog zakona, javno objavljuju, podataka o dospjelom a neuplaćenom dugu poreznih obveznika  ako se daju sredstvima javnog informiranja (naziv/ime poreznog obveznika, ID broj i ukupan iznos duga), rečeno je za naš portal.

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Izdato je rješenje o naplati porezne obveze iz imovine poreznog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu, te stavljena zabrana otuđenja prometnog vozila. 

Inače, u bogatoj igračkoj karijeri Slišković je nastupao za Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Rennes, a završio ju je 1998. godine u Zrinjskom iz rodnog Mostara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital