Kapital / IZVJEŠTAJI

Blaž Slišković po osnovu javnih prihoda dužan više od 57.000 KM

07.08.2018. 15:23 / Izvor: Akta.ba

Prema službenim evidencijama Kantonalnog poreznog ureda Mostar - Odsjeka za prinudnu naplatu porezni obveznik fizičko lice Blaž Slišković ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57.409,23 KM.

Od kada je taj dug, da li je tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i šta nalaže zakon, Iz Porezne uprave BiH nisu mogli komentirati iz razloga što traženi podaci, u skladu sa članom 3. stav 1 tačka 4. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH predstavljaju poreznu tajnu, i isti se ne mogu javno objavljivati bez prethodne pisane saglasnosti poreznog obveznika. 

Porezna tajna su sve informacije ili podaci o poreznom  obvezniku kojima raspolažu porezni organi, izuzev: informacija i podataka za koje porezni obveznik u pisanom obliku izjavi da se ne smatraju poreznom  tajnom; informacija i podataka datih u takvom obliku da se ne mogu povezati sa pojedinačnim poreznim obveznikom ili ga se na drugi način ne može identifikovati; podataka o  naplati poreza koji se, prema odredbama ovog zakona, javno objavljuju, podataka o dospjelom a neuplaćenom dugu poreznih obveznika  ako se daju sredstvima javnog informiranja (naziv/ime poreznog obveznika, ID broj i ukupan iznos duga), rečeno je za naš portal.

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Izdato je rješenje o naplati porezne obveze iz imovine poreznog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu, te stavljena zabrana otuđenja prometnog vozila. 

Inače, u bogatoj igračkoj karijeri Slišković je nastupao za Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Rennes, a završio ju je 1998. godine u Zrinjskom iz rodnog Mostara. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital