Bingo želi stopostotno vlasništvo nad INIT-om

15.06.2022. 10:08 / Izvor: Akta.ba
bingo

Bingo d.o.o. Tuzla je objavio ponudu za preuzimanjem društva INIT d.d. Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Bingo d.o.o. Tuzla je objavio ponudu za preuzimanjem društva INIT d.d. Sarajevo, saznaje Akta.ba. 

Naime, Bingo je prošle godine postao većinski vlasnik INIT-ovih dionica, i trenutno posjeduje 14.546 dionica, koje čine 83,2008 % vlasničkog udjela u ciljnom društvu.

"Broj dionica koje su predmet ponude je 2.937 ili 16,7992% redovnih dionica ciljnog društva. Ponuda se ne odnosi na dionice ciljnog društva na kojima ima upisanih ograničenja raspolaganja", navedeno je u ponudi.

Ponuđena cijena po jednoj dionici je 449,00 KM odnosno 449% od nominalne vrijednosti dionice. 

"Ponudilac ima namjeru preuzeti 100 - postotno vlasništvo nad ciljnim društvom. Provođenje Ponude za preuzimanje ima za cilj upravljanje ciljnim društvom u pravcu njegovog daljnjeg razvoja i jačanja, te povećanja poslovne aktivnošti i efikasnosti ciljnog društva. Bez obzira na ishod Ponude, ponudioc će svoja prava po osnovu većinskog vasništva u ciljnom društvu korištiti na način da daje podršku ostvarenju strateških planova društva. Ova ponuda za preuzimanje nema implikacije na politiku zapošljavanja, te ponudilac namjerava kontinuirano usavršavati i educirati zaposlenike u skladu sa potrebama i zahtjevima", navedeno je. 

U ponudi je također istaknuto da su planirane promjene u vezi sa upravom ciljnog društva, a izvor finansiranja su vlastita sredstva, kao i poslovni prihodi nastali u redovnom poslovanju.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital