Poznato koje tri kompanije su prodale većinski udio u TPDC Sarajevo

07.12.2022. 10:16 / Izvor: Akta.ba
tpdc

Nakon što su u ponedjeljak 5. decembra prodane dionice TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo u iznosu 9.483.591,00 KM, danas je objavljeno ko je prodao većinski paket dionica ove kompanije.

Kompanije Violeta, Bony i Denix više ne posjeduju dionice u sarajevskoj firmi TP Distributivni centar Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Nakon što su u ponedjeljak 5. decembra prodane dionice TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo u iznosu 9.483.591,00 KM, danas je objavljeno ko je prodao većinski paket dionica ove kompanije.

Violeta iz Gruda je bila drugi najveći dioničar kompanije. U obavijesti o izvršenoj prodaji dionica emitenta, navodi da je firma u vlasništvu Petra Ćoluke prodala 80.342 dionica emitenta, što u procentu iznosi 24,5 posto, te više ne posjeduje dionice sarajevske firme.

Treći najveći dioničar bila je firma iz Srebrenika Denix koja je prodala 65.585 dionica, tj. 19,9 posto, te tuzlanski Bony koji je prodao udio od 6,4 posto, tačnije 21.315 dionica.

Podsjetimo, najveći vlasnik TPDC-a je kompanija Bingo sa 43 posto dionica. Bingo je nedavno dao ponudu za preuzimanje i ostalih dionica ove kompanije, ali ponuda nije privukla interes ulagača. Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosila je 27 KM.

Trgovinsko preduzeće na veliko i malo Distributivni centar "Sarajevo" je dioničko društvo u privatnoj svojini čija je osnovna djelatnost skladištenje roba, trgovina na veliko i snabdjevanje javnih ustanova i državnih organa putem javnih nabavki. Preduzeće je u poslijeratnom periodu povećalo postojeće kapacitete i trenutno raspolaže sa cca 30.000 m2 skladišnog i poslovnog prostora kao i vlastiti industrijski kolosjek.

Nedavno su izgradili i novi logističko-distributivni centar površine 28.000 m2 koji će znatno će povećati kapacitete ovog preduzeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital