Odobrena ponuda za preuzimanje Hidroelektre Niskogradnje

08.10.2016. 08:58 / Izvor: HINA
Odobrena ponuda za preuzimanje Hidroelektre Niskogradnje

Ponuda koju Gljadelkin treba objaviti odnosit će se na preostalih 410.469 redovnih dionica.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je u petak Sergeju Gljadelkinu objavu ponude za preuzimanje Hidroelektre Niskogradnje, u kojoj će za dionice koje nisu u njegovu vlasništvu ponuditi cijenu od 20,52 kune po dionici.

Obveza objave ponude za preuzimanje za Gljadelkina je nastala 18. kolovoza, kada je transakcijom na Zagrebačkoj burzi stekao 59.911 dionica te tako, jer je već imao 153.501 dionicu, stekao ukupno 34,21 posto dionica Hidroelektre Niskogradnje, objašnjava se u rješenju koje je Hanfa objavila na svojim mrežnim stranicama. 

Cijena koju će Gljadelkin dati u svojoj ponudi za preuzimanje iznosi 20,52 kune, što je cijena koja je, kako se objašnjava u rješenju, u skladu u sa zakonskim odredbama. 

Ponuda koju Gljadelkin treba objaviti odnosit će se na preostalih 410.469 redovnih dionica. Uvidom u potvrdu depozitara, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, utvrđeno je da je Gljadelkin sredstva za te dionice i povezane materijalne troškove pohrane osigurao je dostavljenjem dviju neopozivih bankarskih garancija na prvi poziv koje je izdala kreditna banka Zagreb, navodi se u rješenju koje je danas donio Upravni odbor Hanfe.  

Hidroelektra Niskogradnja je krajem rujna objavila da je član Nadzornog odbora te tvrtke Sergej Gljadelkin nakon stjecanja putem Zagrebačke burze vlasnik 34,21 posto dionica tvrtke te da je dao punomoć jednom odvjetničkom društvu oko aktivnosti vezanih za objavu ponude za preuzimanje tvrtke. 

Inače, Gljadelkin je vlasnik i 51,33 posto dionica IGH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital