Sindikat želi u pregovore sa Bulgartabakom

03.02.2013. 13:00 / Izvor: SRNA
Sindikat želi u pregovore sa Bulgartabakom

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković rekao je Srni da sindikat traži od pregovarača da u pregovore uključe i predstavnike radnika.

Sindikalni odbor Fabrike duvana Banjaluka zatražio je od predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića da i oni budu relevantan faktor kada je riječ o daljim pregovorima u vezi sa dolaskom holdinga "Bulgartabak" iz Sofije u ovu fabriku.

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković rekao je Srni da sindikat traži od pregovarača da u pregovore uključe i predstavnike radnika, kako bi se sa budućim većinskim vlasnikom potpisao kolektivni ugovor i zaštitila prava radnika u skladu sa Zakonom o radu.

Marinković je istakao da sindikat i radnici Fabrike duvana Banjaluka pozdravljaju dolazak predstavnika bugarskog holdinga. "Očekujemo pozitivno rješenje ishoda o pitanju Fabrike duvana", rekao je Marinković i dodao da se očekuje da predugovor o prodaji većinskog kapitala u ovoj fabrici bude potpisan polovinom februara.

Većinski vlasnik Fabrike duvana Banjaluka Nebojša Antonić i predstavnici holdinga "Bulgartabak" razgovarali su krajem januara o potpisivanju predugovora o prodaji većinskog kapitala u banjalučkoj fabrici duvana."Bulgartabak" iz Sofije ranije je poslao pismo namjere Vladi Republike Srpske i Nebojši Antoniću kao većinskom vlasniku Fabrike duvana Banjaluka da je voljan da preuzme fabriku, zadrži radnike i nastavi dalje sa djelatnošću i proizvodnjom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital