Dodatnih šest miliona KM za zapošljavanje u RS-u

16.09.2020. 14:02 / Izvor: SRNA
Dodatnih šest miliona KM za zapošljavanje u RS-u

Dodatna sredstva u iznosu od 5.973.306 KM obezbjeđena zbog povećane potražnje za programima Zavoda.

"Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u saradnji sa Vladom obezbijedio je dodatnih skoro šest miliona KM za programe zapošljavanja, čime će, uz već ranije planiranih 10,9 miliona KM, biti zaposleno 3.300 lica", rekao je danas direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

On je rekao da su dodatna sredstva u iznosu od 5.973.306 KM obezbjeđena zbog povećane potražnje za programima Zavoda, te da je na taj način obezbjeđeno ukupno 16,9 miliona KM u odnosu na planiranih 10,9 miliona KM.

Vujičić je, nakon sjednice Upravnog odbora Zavoda, rekao novinarima da će povećanjem ovih sredstava umjesto planiranih 2.200 biti zaposleno 3.300 lica kroz programe koje finansira Zavod.

On je naglasio da je Upravni odbor Zavoda danas donio odluku o proširenju programa zapošljavanja pripravnika sa 700 na 800 lica, kao i programa "Zajedno do posla", koji se odnosi na zapošljavanje djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

"U ovom programu smo odobrili sve pristigle zahtjeve koji su ispunjavali uslove i umjesto planiranih 190 lica zaposlili smo 550 lica iz kategorije djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida", rekao je Vujičić.

On je naglasio da će Zavod, zajedno sa sa Vladom Srpske, na nekoj od narednih jednica Upravnog odbora proširiti i ovaj program i iz kategorije porodica demobilisanih boraca i djece poginulih boraca zaposliti više od 1.000 lica.

"Opredjeljenje Vlade Republike Srpske je da se ovaj program proširi", dodao je Vujičić.

On je naveo da se na evidenciji Zavoda nalazi 1.000 djece poginulih boraca, od kojih 102 nemaju odrađen pripravnički staž.

"Svi oni mogu biti zaposleni kroz program Zavoda, a poslodavci se mogu prijaviti na program koji će biti raspisan u narednim danima i aplicirati za zapošljavanje te kategorije", rekao je Vujičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital