U avgustu u FBiH promet industrije veći za 1,9 odsto

01.10.2020. 09:04 / Izvor: SRNA
U avgustu u FBiH promet industrije veći za 1,9 odsto

Promet industrije u avgustu u FBiH, kalendarski prilagođen, manji je za 1,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Ukupni desezonirani promet industrije u Federaciji BiH /FBiH/ u avgustu veći je za 1,9 odsto u odnosu na jul, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

U avgustu, u poređenju sa julom, ukupan promet industrije u FBiH na domaćem tržištu zabilježio je pad od 0,4 odsto, dok je na stranom tržištu registrovan rast od 3,9 odsto.

Promet industrije u avgustu u FBiH, kalendarski prilagođen, manji je za 1,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U avgustu ove godine, u odnosu na isti mjesec lani, promet industrije na domaćem tržištu manji je za 3,3 odsto, a na stranom za 0,2 odsto.

Promet kapitalnih proizvoda u avgustu veći je za 4,7 odsto u odnosu na jul, a intermedijarnih proizvoda za 3,2 odsto, dok je promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 5,2 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,8 odsto, te energije za 3,1 odsto.

U avgustu ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet kapitalnih proizvoda veći je za 21,9 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 odsto, te intermedijarnih proizvoda za dva odsto, dok je promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 14,7 odsto, a energije za 4,3 odsto. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital