Pad desezonirane industrijske proizvodnja u oktobru 0,6 posto

27.11.2021. 08:42 / Izvor: Akta.ba
Desezonirana proizvodnja

U Federaciji BiH ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u oktobru manja je za 0,6 odsto u odnosu na septembar.

U Federaciji BiH /FBiH/ ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u oktobru manja je za 0,6 odsto u odnosu na septembar.

U oktobru u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja u FBiH, kalendarski prilagođena, veća je za 10,2 odsto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda u oktobru veća je za šest odsto u odnosu na prethodni mjesec, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,5 odsto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 2,3 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,3 odsto, a energije za 0,4 odsto.

U oktobru u odnosu na isti mjesec prethodne godine, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 18,7 odsto, energije za 10,6 odsto, intermedijarnih proizvoda za 7,7 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,6 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,4 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u oktobru u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 0,3 odsto u odnosu na septembar, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 4,6 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 0,1 odsto.

U oktobru u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 17,4 odsto, u prerađivačkoj industriji za 10,7 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 4,1 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital