Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu 21.280.673 KM

30.12.2021. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Vijećnici Sarajevo

Gradski vijećnici Grada Sarajeva su na jučerašnjoj sjednici, usvojili Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu, u iznosu od 21.280.673 KM.

Gradski vijećnici Grada Sarajeva su na jučerašnjoj sjednici, usvojili Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu, u iznosu od 21.280.673 KM kako je predložen i dopunjen rješenjima iz prihvaćenih, odnosno usvojenih amandmana gradskih vijećnika NIP, NS i SDP, a koji su se, između ostalog, odnosili na podršku projektima JP Olimpijski bazen Otoka odnosno JU Gradski muzeji Sarajeva, te JU Biblioteke Sarajevo.

Gradonačelnica je prihvatila i amandman kojim je predloženo izdvajanje sredstava za realizaciju projekta "Raspust u Sarajevu" u kojem bi Grad Sarajevo bio domaćin djeci iz manjeg BiH entiteta za vrijeme zimskih praznika.

Usvojeni budžet će omogućiti, između ostalog, i nastavak realizacije započetih te započinjanje novih projekata od značaja za grad Sarajevo. Tako se za kapitalne grantove (transferi) planira izdvojiti  2.841.077,00 KM, iz čega će se, između ostalog,  finansirati projekti: izrade kanalizacionog sistema za potrebe gornje stanice Trebević, obnove i rekonstrukcije Astronomskog opservatorija Trebević, uređenja dijela lokalne saobraćajnice Bentbaša – Kozja ćuprija – L apišnica – M5 (potez Dariva – Kozja ćuprija), revitalizacija Bob staze Trebević, obnova i rekonstrukcija Bistričkog potoka, Koševskog potoka i Ramića potoka, projekt rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu Sarajevu, projektovanje i izgradnja biciklističke staze, kao i  drugi projekati u funkciji razvoja grada.

Usvojena je i Odluka o izvršavanju Budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu.

Gradonačelnica Benjamina Karić se zahvalila gradskim vijećnicima na jednoglasnoj podršci kod usvajanja ovog najvažnijeg dokumenta za djelovanje Grada Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital