Tuzlanski aerodrom

Kapital / IZVJEŠTAJI

Tuzlanski aerodrom "zatrpali" preusmjereni letovi

Oko 300.000 putnika koristilo je usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla tokom 2021. godine, a trend rasta putnika je nastavljen i u ovoj godini.

06.01.2022. 07:43 / Izvor: Nezavisne novine

Oko 300.000 putnika koristilo je usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla tokom 2021. godine, a trend rasta putnika je nastavljen i u ovoj godini.

Od početka januara je zabilježeno 8,5 hiljada putnika koji su imali priliku koristiti letove na 14 destinacija.

Tokom 2019. tuzlanski aerodrom zablježio je rekorde, odnosno, opslužio je oko 600.000 putnika. Ta brojka je bila nedostižna u 2020. Kada je počela pandemija zabilježeno je tek oko 250.000 putnika.

U 2021. ponovo broj raste pa je oko 300.000 procirkulisalo ovim aerodromom.

Posljednjih dana, aerodrom je imao veliki broj preusmjerenih letova sa drugih aerodroma što je stvorilo velike gužve.

Međutim, sa aerodroma poručuju da su spremni opslužiti veći broj putnika.

Kako tvrde iz uprave aerodroma, putnici su uspješno usluženi osim onih sa dva leta koja su kasnila zbog pada sistema, te se pristupilo ručnom upisivanju putnika koji se moraju evidentirati kao i prtljag.

"To nije pod kontrolom Međunarodnog aerodroma Tuzla. Poslije toga je  bilo problema sa slotovima, odnosno, neuklapanjem u međunarodnu mrežu letova", rekao je Halid Ahmetbegović, direktor aerodroma.

Gužva je nastala jer su na ovaj aerodrom, koji je imao svoja 32, preusmjerena još 22 leta zbog guste magle. Sveukupno, oko 6.000 putnika. 

"Mi očekujemo preusmjerene letove i ubuduće i u stanju smo ih sve opslužiti. Nama je želja imati što veći broj putnika. Radimo na infrastrukturi da stvorimo daleko veći broj putnika nego imamo sada. Tako da se nadamo da ćemo uspjeti u našim projektima", kazao je Ahmetbegović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital