Ostvarena prekoplanska proizvodnja HE na Drini od 127 posto

06.01.2022. 08:08 / Izvor: SRNA
Hidroelektrane na Drini

On je naglasio da su krajem prošle godine počeli pripremni radovi na hidroelektrani Bistrica, gdje je ovo preduzeće 100 procentni vlasnik.

"Preduzeće "Hidroelektrane na Drini" u Višegradu su u prošloj godini ostvarile prekoplansku proizvodnju od 127 posto", izjavio je direktor Nedeljko Perišić.

Prošla godina je za "Hidroelektrane na Drini", kaže Perišić, bila izuzetno dobra jer je ostvarena proizvodnja od 1.174 gigavat-časa električne energije.

"To je izuzetno važno jer je "Elektroprivreda" ispunila elektroenergetski bilans i prebacila ga za nepunih četiri posto, gdje je naša hidroelektrana u toj prekoplanskoj proizvodnji participarala sa najvećom proizvedenom količinom prekoplanskih gigavat-časova", rekao je Perišić.

On je izjavio da su u prošloj godini imali značajne investicije u pogonskoj spremnosti, odnosno tekuće održavanje na objektu i u preduzeću, za šta je izdvojeno više od 6,5 miliona KM u investiranje najznačajnije opreme na postrojenju.

"Nastavljamo na isti način i u ovoj godini. Godina koja je iza nas bila je izuzetno dobra i ona nam pravi značajan prostor da nastavimo sa investicijama da bi pogonska spremnost i u ovoj godini bila na zavidnom nivou", napomenuo je Perišić.

On je naglasio da su krajem prošle godine počeli pripremni radovi na hidroelektrani Bistrica, gdje je ovo preduzeće 100 procentni vlasnik.

"Iza investicija stoji Vlada Republike Srpske i matično preduzeće zajedno sa nama. Nadamo se da će u predviđenim rokovima te investicije biti realizovane. Sa svojih 39 megavata instalisane snage i 150 gigavata prosječne godišnje proizvodnje mogu da kažem da će značajno doprinijeti osnovnom rezultatu, ali i privrednom ambijentu čitavog kraja", izjavio je Perišić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital