RiTE Ugljevik: Dobit premašila devet miliona

06.08.2022. 11:14 / Izvor: SRNA
Rite

Preduzeće Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ Ugljevik je u prvoj polovini godine ostvarilo dobit od 9,7 miliona KM i premašilo planove proizvodnje električne energije i uglja

Preduzeće Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ Ugljevik je u prvoj polovini godine ostvarilo dobit od 9,7 miliona KM i premašilo planove proizvodnje električne energije i uglja, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ugljevički RiTE, koji u ukupnoj proizvodnji električne energije u Republici Srpskoj učestvuje sa više od 30 odsto, u prvoj polovini ove godine ostvaren je plan sa 114 odsto.
 
U saopštenju se navodi da je u jednoj od najizazovnijih godina za energetski sektor dobre rezultate postigla i Radna jedinica Rudnik - umjesto planiranih 885.000 tona, proizvedeno je 1.040.288 tona, čime je plan premašen za 18 procenata. 

Plan proizvodnje otkrivke ostvaren je sa 107 odsto. 

"Ovakvi rezultati posljedica su dodatnog zalaganja menadžmenta i radnika RiTE Ugljevik, kako bi snabdijevanje električnom energijom u Republici Srpskoj, uprkos brojnim izazovima, teklo neometano", ističu iz preduzeća.

Do kraja godine u RITE Ugljevik očekuju realizaciju nekoliko vrijednih investicija koje su u toku, kao i redovan godišnji remont zakazan za septembar. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital