Odobreno 4,7 miliona KM za povećanje plata 8.727 radnika

07.11.2022. 09:22 / Izvor: SRNA
Novac

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske do danas je odobrilo oko 4,7 miliona KM za 344 privredna subjekta koji su isplatili uvećanu platu za 8.727.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske do danas je odobrilo oko 4,7 miliona KM za 344 privredna subjekta koji su isplatili uvećanu platu za 8.727 radnika u šestom obračunskom periodu januar-juni ove godine.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da je isplata ovih sredstava u toku, a da se zahtjevi obrađuju hronološki po datumu dospijeća, te će u narednom periodu biti obrađeni i preostali zahtjevi za podsticaj za povećanje plata.

"Zahtjeve za podsticaj za povećanje plate radnika za šesti obračunski period posredstvom aplikacije "e-podsticaj" podnijelo je 777 privrednih subjekata koji su povećali plate za 27.264 radnika", navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o djelatnostima privrednih subjekata ovom podsticajnom mjerom obuhvaćeni su svi privredni subjekti koji posluju u oblasti proizvodne, trgovinske i uslužne djelatnosti, a najviše interesovanja iskazali su privredni subjekti iz prerađivačkog sektora, dodaje se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital