Federalni zavod za statistiku

Proizvođačke cijene u FBiH u februaru povećane za 0,5 odsto

21.03.2023. 14:18 / Izvor: SRNA
Metalska industrija

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Federaciji Bosne i Hercegovine u februaru povećane su za 0,5 odsto u odnosu na januar.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Federaciji Bosne i Hercegovine u februaru povećane su za 0,5 odsto u odnosu na januar, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u februaru veće su za 0,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a u odnosu na februar lani za 10,3 odsto.

Na stranom tržištu proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u februaru veće su za 0,7 odsto u odnosu na januar, a u odnosu na isti mjesec lani za 19,3 odsto.

Proizvođačke cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju u februaru veće su za 1,4 odsto u odnosu na januar, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,9 odsto, kapitalnih proizvoda za 0,8 odsto, energije za 0,4 odsto, a intermedijarnih proizvoda za 0,2 odsto.

U februaru u odnosu na prethodni mjesec proizvođačke cijene povećane su u vađenju rude i kamena za 3,9 odsto, te u prerađivačkoj industriji za 0,3 odsto, a pale su u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji za jedan odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u FBiH u februaru povećene su za 14,3 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a u odnosu na decembar 2022. godine veće su za 1,3 odsto. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital