Federalni zavod za statistiku

Industrijska proizvodnja u martu veća za 1,3 odsto

26.04.2023. 08:15 / Izvor: SRNA
Industrijska proizvodnja

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u martu je bila veća za 1,3 odsto.

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u martu je bila veća za 1,3 odsto u odnosu na februar, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine manja za 4,9 odsto.

Martovska proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 5,1 odsto u odnosu na februar, intermedijarnih proizvoda za 2,5 odsto, a energije za 1,5 odsto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 4,9 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,5 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U martu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 10 odsto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za sedam odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,8 odsto, intermedijarnih proizvoda za 5,7 odsto, a energije za 3,6 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u FBiH u martu u oblasti vađenja rude i kamena veća je za 9,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 2,1 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 0,5 odsto.

U martu u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 0,4 odsto, dok je manja za 6,7 odsto u vađenju ruda i kamena, a u prerađivačkoj industriji za 5,8 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital