Mostar: Održana redovita sjednica FERK-a

25.02.2011. 15:00 / Izvor: Fena
Mostar: Održana redovita sjednica FERK-a

Na današnjoj redovitoj sjednici Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) donesena su rješenja po prijedlozima dozvola za rad - licenci za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva MHE Zagradačka d.o.o. i "ECCO - CRIMA" d.o.o. iz Prozora-Rame te Intrade energija d. o. o. Sarajevo.

Na današnjoj sjednici doneseno je i Rješenje po prijedlogu Prethodne dozvole za izgradnju male hidroelektrane "Šedinac", podnositelja zahtjeva "Mlinpek - Žitar" d.d. iz Jajca.

FERK je donio rješenje i po prijedlogu Dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom drugog reda za podnositelja zahtjeva Repower Adria d.o.o. iz Sarajeva.

FERK je razmatrao i usvojio nacrte dozvola za rad-licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom drugog reda podnositelja zahtjeva "Eter" d.o.o. Ljubuški i "Tajna" d.o.o. Ljubuški. Javnost će biti naknadno obaviještena o datumu i mjestu održavanja općih rasprava na nacrte dozvola.

Na sjednici je usvojeno i Rješenje po žalbi/prigovoru kupca Benisa Begića iz Kladnja.

Također, na današnjoj sjednici razmatran je i usvojen Završni obračun FERK-a za 2010. godinu, stoji u FERK-ovu priopćenju za javnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital