TURISTIČKA ORGANIZACIJA

Za četiri mjeseca evidentirana 33.393 dolaska u Banja Luku

05.06.2024. 12:25 / Izvor: SRNA
banja luka

U Banjoj Luci su, prema statističkim podacima, za četiri mjeseca ove godine evidentirana 33.393 dolaska turista.

U Banjoj Luci su, prema statističkim podacima, za četiri mjeseca ove godine evidentirana 33.393 dolaska turista ili četiri odsto više nego u istom periodu lani, te 50.041 noćenje ili za 82 gosta više u odnosu na rekordnu 2023, rečeno je Srni u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću u ovoj organizaciji Branka Branković rekla je da je Banja Luka za četiri mjeseca posjetio 13.021 domaći i 20.372 stranih turista.

"Banja Luku je u aprilu posjetilo ukupno 10.006 gostiju, i to 3.470 domaćih i 6.536 stranih", navela je Brankovićeva.

Ona je istakla da je stalan porast dolazaka i noćenja u Banjoj Luci, te da raspolažu sa 2.221 krevetom.

"Nadam se da će maj biti obilježen još većim brojem dolazaka i noćenja s obzirom na to da su u tom mjesecu u Banjoj Luci bile dvije velike manifestacije - "Motofest" i Svjetsko prvenstvo u raftingu. Sve to ide u korist Turističke organizacije grada Banja Luka i nadamo se da će 2024. godina biti još plodonosnija", naglasila je Brankovićeva.

Ona je napomenula da posljednje dvije do tri godine niko u Banja Luku ne dolazi na jedno noćenje, već uvijek tri i više.

Kada je riječ o broju noćenja, ona je ocijenila da je ta brojka barem 2,5 puta veća nego što statistika prikazuje.

Brankovićeva je istakla da Banja Luku u sve većem broju posjećuju turisti iz zemalja koje su povezane avio-linijama sa Banja Lukom.

"Primjetan je i veći broj turista iz azijskih zemalja, upravo zbog povezanosti sa beogradskim aerodromom", dodala je Brankovićeva.

Brankovićeva je istakla da je Banja Luka po broju dolazaka i dalje prvi grad u Republici Srpskoj, a četvrta turistička destinacija po broju noćenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital